zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мъжката изневяра – мeжду реалното и измисленото



Мъжката изневяра – мeжду реалното и измисленото

здраве.bg

Според статическите изследвания 80% от мъжете, по техните собствени думи, поне веднъж в живота си изневеряват на своите жени.

Защо мъжете, които цял живот са запалени по един единствен футболен отбор, не са в състояние да останат верни на една жена? Това е въпрос, на който повечето психолози имат еднозначен отговор.

За жената изневярата е винаги болка, а повечето жени приемат подобно поведение като предателство. Реакциите могат да се обобщят в два типа: “Кажи му мъж и не го обиждай повече!” или “ Къде сгреших?”. Нека се опитаме да разграничим реалността от митовете за мъжката изневяра.

Биологичната природа

Още на генетично ниво у мъжете и жените е заложен различен модел на сексуално поведение.
Ако за жените е важно да родят и отгледат децата си, то при мъжете самата природа е заложила желанието... да направят колкото се може повече “бройки”.

Защо тогава с развитието на човешката цивилизация полигамният брак все по-често отстъпва място на моногамния, дори и в мюсюлманските страни? Причините за изневярата са преди всичко психологични, а “генетиката” е само удобно прикритие, твърдят специалистите.

Социалното положение

Броят на сексуалните партньорки повишава ранга на мъжа сред другите мъже, а и сред самите жени. Идеалът на мъжкото общество като че ли е човек, който не тича след “фустите”, но при изгоден случай не пропуска своето. “Завоевание” и “победа” са ключови думи за мъжа независимо дали се отнасят до работата, спорта или жените.

Мъжете, които са верни на своите жени, понякога могат да предизвикат присмех и осъждане в мъжкия колектив - проявени открито или несъзнателно. Нали и жените предпочитат тези, които имат успех сред приятелките им. Жената, която е изневерила, в повечето случаи е преследвана от чувството за вина, докато за мъжа изневярата повишава мнението му за самия себе си, той става по-самоуверен, а това, разбира се, се отразява благоприятно и на кариерата му и на живота като цяло на всеки човек, независимо от пола...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.