zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Медът помага при отслабване



Медът помага при отслабване

Още в Античността са използвали меда и за запазване свежестта на кожата и красотата на лицето.

Макар и толкова сладък, медът може да е част от диетата ни за отслабване.

здраве.bg

Медът е изключително богат на различни полезни вещества и, както се оказва, може да се използва дори за отслабване. Векове наред с мед се лекуват рани, белодробни и гинекологични, кожни и дори сърдечни заболявания. Според статистиката в около 1/3 от медикаментите се използват мед, пчелна отрова, прополис, восък.

В една капка мед се съдържат повече от 70 важни за човешкия организъм вещества, като основните са въглехидратите - глюкоза и фруктоза, които за разлика от обикновената захар се усвояват от организма много по-лесно, способстват за запазването на мускулната сила и за нормалния растеж.

Медът и диетата

Действително този толкова калоричен продукт може да се употребява редовно и едновременно с това да се отслабва. Той съдържа ферменти, които стимулират храносмилателните процеси и подобряват обмяната на веществата, а това способства за намаляване на килограмите. Съдържащите се в меда белтъчини участват в образуването на хормоните. Минералните вещества регулират дейността на нервната система, дишането на тъканите и производството на кръв. Редовната употреба на мед повишава защитните сили на организма.

Медът и компютъра

С помощта на меда можем да предпазим очите си от зачервяването, умората и компютърното излъчване. Медът е способен да постъпва в организма и през кожата.

Поставете липов мед върху краищата на пръстите си и в продължение на 5-6 минути разтривайте областта на шията до зачервяване. Ако медът попива, повторете процедурата два или три пъти. Ако тази зона от тялото постоянно попива меда, това означава, че не ви достигат някакви хранителни вещества.

Ако медът не попива, пригответе си топла вана (35-40 градуса на водата) и легнете в нея за 10-15 минути. Повтаряйте процедурата два пъти седмично - тя оказва благоприятно влияние на стъкленото тяло на очите и подобрява зрението.

Медът и маските

В Античността са използвали меда за запазване свежестта на кожата и красотата на лицето. И днес маските с мед са много популярни....

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.