Плодовете и зеленчуците са полезни, но... невинаги
Начинът, по който готвим зеленчуците, определя дали ще запазим полезното в тях.
Как да запазим полезните вещества в зеленчуците и плодовете, които ядем и готвим.
26 септември 2013, здраве.bg
... в стомаха, предизвиква подуване и газове. Затова е най-добре, особено с напредване на възрастта да го заменим с друг, по-здравословен.
Вредните вещества при готвенето на зеленчуци и плодове
Във варената, печена (независимо дали във фурна или на скара),сладка храна най-често има излишък от баластни вещества, които изпълват кръвта с повече слуз. Нищо не може да ни даде толкова енергия, сили и в крайна сметка здраве от суровите плодове и зеленчуци или соковете от тях.
Разбира се, не е нужно да се отказваме от месото, но да ядем месни ястия един път в седмица е напълно достатъчно, като е най-добре месото да не е мазно. Можем успешно да сложим на негово място на трапезата риба или други морски продукти. Яйцата, колкото и да са полезни, не бива да присъстват в менюто ни всеки ден