zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Хранителните алергии



Хранителните алергии

Рибата и морските дарове са сред храните, най-често предизвикващи алергия и сред деца и сред възрастни.

Те са често срещани и нерядко бъркани както от пациенти, така и от лекари.

здраве.bg

... с алергиите към кравето мляко, яйцата, пшеничните и бобовите храни. Най-малко вероятно е да се отървете от алергията към фъстъците и фъстъченото масло и морските храни.

Учените се надяват да разберат защо и как организмът развива с времето толерантност към храни, към които е бил алергичен, и да се научат да предизвикват изкуствено такава толерантност.
“Това е нашият въпрос за един милион долара, на който се надяваме да дадем верния отговор в недалечно бъдеще”, казва Опънхаймер.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
деца    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.