Къде се раждат чувствата ни – в главата или...
Червата – нашият „втори мозък” може да са определящи за настроението ни.
здраве.bg
... солен разтвор.
За да подхраним радостни емоции
За повече позитивни емоции някои видове мазнини са по-ефективни от други. Наситените мазнини от животински продукти като мляко, червено и свинско месо замъгляват мозъка и провокират агресия и депресия. Трансмазнините, които се намират в храни като маргарина и бързите закуски, са друг убиец на настроението.
По-радостен и позитивен избор са омега-3 мастните киселини в студеноводните риби, орехите и лененото семе. Тези ненаситени мастни киселини „хранят” червата и емоциите по конструктивен начин – като ни помагат да поддържаме баланса чрез директно стимулиране на производството на серотонин от ентеричната нервна система.