Пробиотиците: защо са толкова полезни
Полезните бактерии в червата подпомагат работата на така важната имунна система.
22 март 2012, здраве.bg
... с хроничните възпаления.
- Лактобацилус: Тези бактерии заемат голяма част от групата млечно киселинни бактерии поради факта, че преобразуват лактозата и другите захари в млечна киселина. Намират се във вагината, както и в храносмилателния тракт. Производството на млечна киселина, за което допринасят, помага за възпрепятстването на растежа на някои вредни бактерии и има противовъзпалителни и противоракови свойства.
Източници:
• Thomas CM, Versalovi J, Probiotics-host communications: Modulation of signaling pathways in the intesting. Gut Microbes. 2010 May-June; 1(3): 148-63.
• Mateos JA. Yoghurt: a probiotic Mediterranean food. Arch Latimoam Nutr. 2004 June;54(2 Supple 1):76-8.
• Killian J. The Overlooked Role of Probiotics in Human Health. Life Extension. 2012 April 18(4): 29-36.