Месото и кръвното налягане
Червеното месо е по-нездравословния избор в сравнение с рибата и пилешкото.
Пътеводител за любителите на месо - срещу повишеното кръвно налягане.
12 март 2012, здраве.bg
... в мускулната тъкан се превърне в омекотяващ сос. Маринатите могат да са домашни или готови, но задължително трябва да съдържат киселина, подправки и някакво масло. Киселината помага за омекването на мускулните влакна, подправките овкусяват, а маслото свързва всички съставки в едно.
Ако сме истински любители на месото, никакви заместители няма да ни задоволят, затова е по-добре да не опитваме. Препоръчително е обаче сами да си готвим месото, за да сме сигурни, че не съдържа излишна мазнина или сол. Можем да определим един ден от седмицата, в който да вечеряме телешка пържола или бекон, а през останалите вечери да се стараем да ядем по-полезна за сърцето храна.
Добре е да се консултираме с лекар и да съставим план на храненията с месо, който наистина да изпълняваме.