zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Месото и кръвното налягане



Месото и кръвното налягане

Червеното месо е по-нездравословния избор в сравнение с рибата и пилешкото.

Пътеводител за любителите на месо - срещу повишеното кръвно налягане.

12 март 2012, здраве.bg

... в мускулната тъкан се превърне в омекотяващ сос. Маринатите могат да са домашни или готови, но задължително трябва да съдържат киселина, подправки и някакво масло. Киселината помага за омекването на мускулните влакна, подправките овкусяват, а маслото свързва всички съставки в едно.

Ако сме истински любители на месото, никакви заместители няма да ни задоволят, затова е по-добре да не опитваме. Препоръчително е обаче сами да си готвим месото, за да сме сигурни, че не съдържа излишна мазнина или сол. Можем да определим един ден от седмицата, в който да вечеряме телешка пържола или бекон, а през останалите вечери да се стараем да ядем по-полезна за сърцето храна.

Добре е да се консултираме с лекар и да съставим план на храненията с месо, който наистина да изпълняваме.

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.