7 храни, които ще ни помогнат в отслабването
dieti.info
... съдържа витамини от група В, фолиева киселина, манган.
Тя стабилизира нивото на захар в кръвта и укрепва имунната система. Препоръчително е да се консумира с малко зехтин.
В марулите има още калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, витамини А, В, С и фолиева киселина.
6. Репички
Те също са богати на фолиева киселина, както и на сяра и различни антиоксиданти.
Допринасят за нормализирането на храносмилателните процеси.
Репичките са и източник на натрий, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, флуор, витамини А, Е, В1, В2, В6, никотинова и салицилова киселина.
7. Спанак
Съдържа много желязо, фолиева киселина, витамин К, антиоксиданти (бета-каротин и витамин С) и лутеин, които влияят укрепващо на зрението.
Източник е и на целулоза, калий, калций, фосфор, натрий, желязо, цинк, магнезий, флуор, витамини С, В1, В2, В6, РР, Е и К.
Спанакът е подходящ за салата, супа или гарнитура към основното ястие.(а)
още за правилното хранене и диетите