Бързото хранене: 5 опасни храни
Правилни продукти - грешно съдържание е най-честият недостатък на храните фаст-фууд.
здраве.bg
... 2 бучки захар и 1,5 г трансмазнини.
В месото няма хранителни добавки и други безполезни вещества, но в хлебчето и в соса те са много: високофруктозен сироп, сулфат, калциев карбонат и силикат, соево брашно, емулгатори, калциев пропионат и други консерванти (като натриев и калиев бензоат).
4. Пилешки крилца
Ако изядете 3 крилца (150 г), ще изчерпите наполовина дневния си лимит на хорестерол, 45% от лимита си на мазнини и 40% - от този на сол. Освен това ще приемете 24% от ДНП калории и 18% от ДНП вредни мазнини.
Сигурно ще се изненадате неприятно, но 15% от пилешките крилца се състоят не от пилешко месо, а от вода, фосфати и сол. А сосът, предлаган към тях е богат на соя и хранителни добавки (най-често натриев диацетат).
5. Дюнер
За него като правило се използва най-евтиното свинско или пилешко месо - приготвянето му на грил, както и голямото количество сол, замаскирват всички негови недостатъци.
Ако месото не е изпечено добре, винаги съществува опасност от натравяне. От друга страна е доказано, че печенето на скара и пърженето са най-нездлавословните начини за приготвяне на храната.
Сосовете, кетчупът и майонезата обикновено са “чиста химия” и съдържат малко натурални продукти.
Колкото до тестото за хлебчето, то не се различава от това за хот дога или хамбургера.(а)