4 зелени храни, от които всеки се нуждае
У нас качествата на броколито все още не са достатъчно познати и то незаслужено се подминава. (фото: sxc.hu)
dieti.info
четете още в dieti.info
... обработка – той запазва голямата част от антиоксидантните си свойства. Според проучване, чиито резултати бяха публикувани през миналата година в изданието на Американската асоциация за изследване на рака (American Association for Cancer Research), големи дози зелен чай (приети под формата на таблетки и равняващи се на 10-16 чаши чай) увеличават производството на ензими, които намаляват токсичността на канцерогените.
3. Зелен лимон. Той съдържа още повече антиоксиданти (от “обикновения” жълт лимон), най-вече витамин С. Почти 40 години, след като откривателят на витамин С Линус Паулинг обяви, че той притежава антиракови свойства, учени от университета “Джон Хопкинс” (
John Hopkins University), че витамин С, както и повечето други антиоксиданти, наистина забавят развитието на някои видове тумори.
4. Чесън. Той не случайно е поставен също при зелените зеленчуци – най-полезен е докато е пресен и според специалисти от университета “Пен Стейт” (
Penn State University) блокира формирането на канцерогени в черния дроб. Освен това съществуват много доказателства и за неговото противогъбично и антибиотично действие.
по материали от
Newsweek