zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кои са най-опасните за туристите страни по света



Кои са най-опасните за туристите страни по света

Подбирайте внимателно мястото за лятната си почивка, съветват застрахователи.

Британски застраховател публикува класация и съвети към туристите.

здраве.bg

Тайланд е най-опасната за туристите страна. Това показват резултатите от изследване, проведено от британската застрахователна компания Norwich Union Travel Insurance на базата на 60 000 застрахователни искове.

Застрахователните агенти твърдят, че именно в Тайланд туристите най-често страдат от хранително натравяне, попадат в аварии или стават жертва на кражба. Движението в тази държава е от лявата страна, което също крие големи опасности за част от чужденците.

Практически липсват всякакви правила за движение по улиците, а мотористите, които наброяват повече от 12 милиона, създават пълен хаос, съобщават от застрахователната компания, цитирана от ВВС.

Според изнесената статистика, повече от 17 000 души всяка година загиват при пътно-транспортни произшествия по вина на мотористите, пияните шофьори и превишената скорост. В страната непрекъснато нараства и броят на терористичните актове и сексуалните престъпления.

Страните от Карибския басейн пък са противопоказни за тези, които страдат от алергии, особено в резултат ог ухапване на насекоми. Именно в този регион има най- много различни отровни пълзящи и летящи насекоми. Тук се регистрирани и най-много случаи на нападания на хищни морски обитатели върху хора, които се къпят или занимават с гмуркане.

Посетителите на Южна Африка са заплашени от заразяване с малария или други паразити, проникващи в организма при къпане в местните води. Тук туристите са застрашени и от грабежи. Затова застрахователите препоръчват имуществото ви да бъде застраховано, а самостоятелните пътувания без местен придружител да се избягват.

В класацията за Европа, неочаквано или не, се откроява Австрия, където са регистрирани най-много случаи на травми - последствие от карането на ски (разбира се, това се отнася за зимния период). За най-безопасни, като цяло и независимо от сезона, страни са признати Белгия, Холандия, Франция и Германия, а несъмнен лидер е Ирландия.

Чехия е...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.