zdrave.bg
Бременност
»Седмици 35-40
Седмици 35-40... около 54 см, но то тежи вече около 3,4 килограма. Момчетата обикновено са малко по-големи от момичетата. Рефлексите на бебето вече са координирани - бебето е способно да затваря очи, да върти главата си, да хваща леко и да отговаря на звуци, светлина и докосване. По-голямата част от космите по тялото му окапват, но някои от тях могат да останат и след раждането - например тези по раменете, по гънките на кожата и по задната част на ушните миди.

За бъдещите майки: Раждането наближава, но не се притеснявайте, ако терминът ви премине - само 5% от бебетата са родени точно на определената като термин дата. Сигурно ще ви е трудно да се наспивате, защото не можете да намерите удобна поза. Опитайте се да почивате възможно най-много, с крака, повдигнати над нивото на тялото.

Препоръки за седмицата: Ако смятате, че изпитвате предродилни контракции, не яжте нищо - в противен случай ще започне да ви се гади.

Какво се случва във вас?

Вашето бебе продължава да расте и да се развива: белите му дробове са почти напълно развити. Рефлексите му са координирани, т.е. то е напълно способно да затваря очи, да върти глава, да хваща нежно и да отговаря на звуци, светлина и докосване.

Вие следва все още трябва да чувствате движенията му всеки ден. Позицията на бебето в матката се променя - за да може да се подготви за акта на раждане. То се разполага по-надолу в таза и обикновено главата му е насочена точно срещу родилния канал.

До края на този месец теглото на вашето бебе е нормално да варира около 3,2 кг, а неговата дължина – около 50 см.





 
изпишете търсеното на латиница
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.