zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 лоши навика, които пречат на отслабването



7 лоши навика, които пречат на отслабването

здраве.bg

Смятате, че сте взели всички мерки и правите всичко необходимо, а въпреки това не отслабвате? Може би всъщност ви убягва някакъв “детайл” - на пръв поглед дребен, а на практика важен и определящ...

Прочетете за няколко варианта. Решението може да се окаже именно някой от тях... Дори да е повече от един...

1. Пропуснатата закуска

Всички знаем добре, че закуската е най-важното ядене през деня. Въпреки това мнозина я пропускат редовно с надеждата, че така ще свалят някой и друг килограм. На практика този навик е не само вреден, но и безсмислен от гледна точка на намаляване на теглото – съвсем ново изследване доказва, че хората, които закусват различни зърнени храни (корнфлейкс, овесени ядки) и дори черен хляб, имат значително по-нисък индекс на телесното тегло в сравнение с тези, които гладуват, пропускайки сутрешното хранене.

2. Яденето “в движение”

Оправдавайки се непрекъснато с липсата на време, все по-често не ядем, а уж похапваме – на бюрото, в колата и дори пред телевизора. Заети с основното си занимание обаче не забелязваме сигнали на организма, че поетата храна му е достатъчна. Затова – свикнете, че подходящи за хранене са кухнята, дневната и ресторантите. Така едновременно ще престанете да се храните уж набързо, където ви “хване” глада, а и ще успявате да се наслаждавате на поеманата храна.

3. “Почистете” менюто си

Калориите се трупат. Дори да подбирате какво ядете, добре е всеки път да знаете приблизително колко калории поемате. Без особено усилие можете да намалите 150-200 калории, като прескочите дори натуралния сок, който иначе е безспорно полезен.

4. Забравеният фитнес

Много хора, когато минат на диета за отслабване смятат, че щом са намалили количеството на приеманите калории, това ще им осигури намаляване на теглото и ще успеят да го запазят така. Всъщност тази система работи, но само в началото. Редица изследвания са доказали, че трайно заниженото тегло може да бъде задържано само с комбинирането между...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.