zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бактерии в соевия сос се борят с алергиите



16 март 2006, здраве.bg

Фактът е установен от японски учени, според които млечно-киселите бактерии, съдържащи се в соевия сос и други подобни продукти, могат да се използват като основа за разработване на противоалергични медикаменти.
Според получените от тях резултати някои микроорганизми в соса стимулират изработването в човешкия организъм на по-голямо количество интерлейкин 12 (ИЛ-12), който отслабва симптомите на алергията.
Проведените експерименти са потвърдили хипотезата – въвеждането на бактерии в организма на опитни животни е намалило съдържанието в кръвта на имуноглобулин Е, който служи да основен признак на алергичните реакции.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.