Защо да ядем риба
Редовното присъствие на рибата на трапезата ни наистина може да ни предпази от много сериозни заболявания.
6 декември 2012, здраве.bg
... на симптомите на ревматоиден артрит.
Социални ползи
Според резултатите от любопитно изследване, проведено на о. Мавриций, децата, които от най-ранна възраст ядат много риба, по-рядко имат криминално досие до навършването на 23 години.
Кожа
Според дерматолозите диетата с висока консумация на сьомга ще ни помогне да изгладим и най-тънките бръчки по кожата.
Астма
Децата, които ядат редовно риба, по-рядко развиват астма, сочат резултатите от няколко изследвания.
Зрение
Кърмачетата, чиито майки са яли риба и по време на бременността си, по правило са с по-добро зрение - вероятно заради прехвърлянето на омега-3 мастните киселини в кърмата.
Каква риба да ядем все пак
- Бялата риба е добър източник на нискомаслени протеини и минерали.
- Мазната риба - сардините, сьомгата и скумрията - има най-висока концентрация на омега-3 мастни киселини.
- Раците, омарите и мидите съдържат селен, който има противоракови свойства.