Спанак: блед на вкус, но много полезен
Спанакът е най-добре да се консумира задушен за около минута.
Ядете ли спанак? Да, не е особено вкусен, но пък е изключително полезен.
здраве.bg
... на типичното за напредването на възрастта влошаване на паметта.
Спанакът може да се добави между слоевете лазаня, върху пица, в любимата ни яхния или да се сервира просто като салата с ядки. Можем да слагаме по едно сурово листо и в сандвичите си. За да усвоим най-добре хранителните вещества в спанака обаче, е най-добре да го варим в продължение на 1 минута преди да го сервираме.
Добре е да избираме спанак, който е с тъмнозелени листа и стъбла и не е започнал да пожълтява. Листата трябва да са свежи и крехки, а не увехнали и натъртени. Преди консумация трябва да се измие много добре.