Как да преодолеeм чувството на глад
Подходящият избор на храни не е единственото лечение.
dieti.info
... забавя изпразването му. Това води до по-бавна абсорбция на захари и предотвратява резките промени в нивото на кръвна захар, които са основна причина за появата на чувство на глад.
Добри източници на разтворими фибри са
- овесени ядки,
- ръж,
- ябълки,
- ягоди,
- моркови,
- лук,
- сладки картофи,
- грозде,
- портокали,
- праскови,
- круши и др.
Неразтворимите фибри също могат да бъдат полезни, тъй като е необходимо повече време за тяхното сдъвкване, а и освен това са доста обемисти, което кара човек да се чувства сит. Неразтворими фибри се съдържат най-вече в пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците, ядките и семената.
Друг задължителен компонент на диетата за отслабване и поддържане на теглото са
крехките белтъчини. Тяхната консумация освобождава повече хормони на засищането и стабилизира кръвната захар. Добри източници на качествени протеини са пилешкото месо без кожа, рибата, крехкото червено месо, нискомаслените млечни продукти, яйцата.
още за правилното хранене и диетите