Радиацията и токсините: да се предпазим с натурални средства
Радиацията е още по-опасна за децата заради по-слабия им имунитет.
Природата предоставя много естествени средства срещу радиация и токсично претоварване.
29 март 2011, здраве.bg
Трите източника на кислород – храната, водата и въздухът – са все по-замърсени и пълни с токсини. Всички форми на замърсяване лишават телата ни от жизнено важния кислород. Когато пък става въпрос за ядрена радиация, особено събитията напоследък ни карат да се чувстваме като морски свинчета в свръхрискован експеримент.
Затова ви предлагаме няколко варианта, които могат да ни помогнат да се адаптираме и да оцелеем при излагане на ограничено количество радиация и токсини. Но трябва да запомним, че в днешния свят, когато става дума за храни няма нищо 100% сигурно и гарантирано, и много от посочените по-долу хранителни продукти и добавки вече са трудно достъпни.
Има множество храни, които могат да помогнат на организма ни да понесе по-лесно ефектите на замърсяването и радиацията. Съвсем логично бъбреците са сред първите органи, които започват да страдат от увредите в следствие на радиацията. Доказано е, че консумирането на храни, произхождащи от по-ниските нива на хранителната верига минимизира приема на химикали в организма ни.
Например семената на елдата са богати на рутин, помагат за предпазване от радиация и стимулират производството на нов костен мозък. Лепкавите фибри в семената от елдата помагат за предпазването от стронций 90 (силния радиоактивен изотоп на стронция), бария, кадмия и радия, като ги прикрепят към себе си и ги извеждат от тялото.
Морските растения са богат натурален източник
йод, който защитава щитовидната жлеза така, че да не се абсорбира радиацията. С превантивна цел японците например консумират по две супени лъжици на ден. Но трябва да се внимава и в никакъв случай да не се стига до предозиране! Ако успеете да намерите у нас подходящи морски водорасли, уверете се, че произхождат от чисти води.
След бомбардирането на Нагазаки в края на Втората световна война, група от оцелели лекари и техните пациенти избегнали пагубния ефект от радиацията като ядели кафяв ориз, сума мисо, морски водорасли и морска сол и избягвали продукти със...