zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

От тях наистина се отслабва!



От тях наистина се отслабва!

Канелата в много случаи успешно може да замести захарта заради сладкия си вкус.

Има храни, които не добавят, а „ядат” килограми.

здраве.bg

Храни, от които се отслабва? Те наистина съществуват! Да, някои продукти не само не ни прибавят допълнителни килограми, но и имат свойството да изгарят излишните мазнини. И това не са празни приказки, защото тяхното действие е доказано от достатъчно научни изследвания:

Грейпфрут

Опитите показват, че редовната употреба на грейпфрут (т.е. приемането половин плод или 150 мл сок) по време на всяко хранене може да намали средно теглото с 2 кг само за две седмици. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина, а това намалява желанието за ядене. Разбира се, колкото по-малко ни се яде, толкова по-малко калории консумираме и толкова повече от натрупаните изразходваме. Ако не ви харесва вкуса на грейпфрута, можете да смествате сока от него с портокалов или лимонов, които допълнително укрепват имунитета и прочистват организма от шлаката.

Зелен чай

Той предпазва не само от израждане на клетките, но и значително намалява риска от сърдечносъдови заболявания. Освен това зеленият чай влияе благоприятно на метаболизма. Смята се, че 5 чаши зелен чай дневно допринасят за изгарянето на 70-80 калории.

Пикантна храна

Силните подправки също способстват за изгарянето на мазнини, тъй като заставят организма да се поти, а също така увеличават сърдечния ритъм, което на свой ред ускорява метаболизма. Но наистина съществува едно “но” - ако обичате чипс и пикантна пържена! храна, едва ли ще успеете да намалите теглото си.

Обезмаслени млечни продукти

Те не само снабдяват организма с калций, но и увеличават производството на калцитриол (друго име на витамин D) в организма. Така клетките буквално са заставени да изгарят повече мазнини. Затова задължително включете в менюто си обезмаслени млечни продукти.

Вода

Ако употребявате недостатъчно течности (особено вода), трудно ще намалите килограмите. Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до намаляване на нивото на глюкозата в кръвта, до отпадналост и виене на свят.

Канела
Изследвания...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.