Рибеното масло намалява риска от Алцхаймер
28 юли 2009, здраве.bg
Редовното приемане на рибено масло способства за значителното подобряване на работата на главния мозък, особено при възрастните хора.
Според изчисленията на американски учени, всекидневната употреба на хранителни добавки, съдържащи рибено масло, в продължение на 6 месеца “подмладява” мозъка с около 3 години.
Изследователите от биотехнологичната кампания
Мартек са наблюдавали влиянието на рибеното масло върху няколкостотин здрави хора на средна възраст 70 години и са установили, че тези, които приемат подобни хранителни добавки, намаляват до 2 пъти броя на грешките по време на правените специални тестове на паметта, съобщава в. “Дейли телеграф”.
Според специалистите от компанията, рибеното масло може дори да предотврати развитието на болестта на Алцхаймер, ако тя бъде диагностицирана на ранен етап.(а)