zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Апетитът намалява с... яденето



Апетитът намалява с... яденето

Зеленчуците са сред храните с нисък гликемичен индекс.

28 април 2009, здраве.bg

Продуктите с нисък гликемичен индекс помагат за насищането и намаляване на апетита много по-бързо, отколкото останалите храни, твърдят британски учени.

Резултатите от техните експерименти показват, че ако човек предпочита продукти с нисък гликемичен индекс, нивото на GLP-1 (хормонът, който потиска апетита) в кръвта се повишава с до 20%, а нивото на инсулина се понижава с 38%.

Учените, цитирани от Би Би Си, напомнят, че към продуктите с нисък гликемичен индекс се отнасят плодовете, повечето зеленчуци и млечните продукти.

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    изследвания    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.