zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Аромати за страст



Аромати за страст

Природни стимулатори за по-добър секс.

Тя.bg

Всеки иска по-добър секс. Но... понякога животът застава на пътя на либидото. Плановете за страстни преживявания често пропадат заради един напрегнат ден и невъзможен график със задачи. Ето обаче един списък с (дори европейски!) растения, чийто екстракт може да възроди желанието за интимни ласки.

Понякога, дори да се заемете със секс-занимания, може да почувствате, че не сте напълно отдадена. Какво да направите ли? Тайната може би е в (не)умението да релаксираме, смятат специалисти. За да се насладите истински на секса, трябва да се подготвите за него психически. Това не означава просто да намалите осветлението и да пуснете лека музика. За да влезете в наистина подходящо настроение за секс, трябва да настроите сетивата си, като започнете от усещането за мирис.

Ароматичните масла не само ще ви отпуснат, но и ще спомогнат за еротичната ви нагласа. Ето и кои са най-чувствените ухания:

1. Здравец

Въпреки че родината му е Африка, здравецът е толкова популярен у нас, че се е превърнал в един от традиционните ни символи. Това обаче, което вероятно не знаете за него е, че стимулира надбъбречната енергия – скритата зад либидото сила. Здравецът възражда усещанията и намалява стреса – перфектно начало за сексуални планове.

2. Жасмин

Богато и екзотично, маслото от жасмин спомага да се създаде чувствено усещане за буйна южна кръв и климат. Открит във Франция, Египет и Индия, жасминът излъчва страст, чувствено ухание, изключително подходящо за еротични масажи.

3. Грейпфрут

Маслото от грейпфрут събужда усещанията и енергизира с освежаващия си, цитрусов аромат.

4. Кардамон

Пикантните нюанси в тази индийска подправка стимулират енергията и помагат да се преодолее умората и депресията, като същевременно цветните тонове в аромата ще ви накарат да се чувствате изключително привлекателна.

5. Карамфил

Този, произхождащ от Азия, афродизиак е способен да ви накара да мислите за любов само при едно вдишване на топлия му...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.