И бялото вино е полезно за сърцето
27 октомври 2008, здраве.bg
Бялото вино е не по-малко полезно за сърцето от червеното, твърдят учени от университета на щата Кънектикът.
Причината за това, червеното вино да се смята за по-полезно от бялото, е в неговата технология на производство, смятат те - бялото вино се получава само от меката част на гроздето, а червеното и от люспите, които също съдържат полезни за сърцето антиоксиданти.
Но според американските учени не по-малко антиоксиданти има и в меката част на повечето сортове грозде. Проведените от тях експерименти са показали, че редовната употреба на малко количество (до 200 мл) бяло вино намалява риска от развитието на сърдечни заболявания.
“Чаша бяло вино е толкова полезна за сърцето, колкото и чаша червено”, обобщават учените, цитирани от Ройтерс.(а)