zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Консервантите могат да са здравословни



2 февруари 2006, здраве.bg

Както изглежда по всичко, времето, когато консервантите, слагани в храните, бяха оплювани и отричани, а носталгията по златното време с натурално чиста храна отмина.
Днес нито диетолозите, нито обикновените хора се притесняват от наличието на различни стабилизиращи и други “допълнителни” вещества, съдържащи се в повечето продукти, които могат да се купят.
Изследване, проведено от Американския национален институт по здравеопазване, сочи нещо повече – някои консерванти могат дори да бъдат здравословни.
Резултатите показват, че благодарение на тези “нехранителни”, но почти винаги присъстващи по някаква причина в хранителните продукти вещества, се намалява канцерогенния ефект и устойчивостта на някои бактерии, които иначе не се повлияват дори от най-силните и модерни антибиотици.

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.