За безопасната употреба на яйцата - по Великден и по принцип
Ако държите красиво боядисаните си яйца извън хладилника, по-добре не ги яжте.
здраве.bg
... не значи безопасно
След като сте сварили яйцата си “твърдо”, трябва да ги оставите да се охладят, да ги приберете в хладилника и да ги използвате в рамките до една седмица. За Великден това означава, че ако искате да покажете красиво боядисаните си яйца и да украсите масата си с тях, то всъщност изобщо не трябва да консумирате тези яйца! Специалистите препоръчват да не държите сварените яйца за повече от 2 часа извън хладилника.
Съхранявайте правилно остатъците от яйца
Ако сте забъркала омлети за вечеря, но семейството не се е справило с количеството, остатъкът трябва да се прибере в хладилник и да се довърши в рамките на 3 дни. За да ускорите процеса на охлаждане, разделете остатъка от яйцата (ако е по-голямо количество) на по-малки порции.