zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 “вредни” храни, които всъщност могат да са ни от полза



5 “вредни” храни, които всъщност могат да са ни от полза

Сладоледът в малки количества е добър избор за отслабващите, които все пак искат десерт.

здраве.bg

... на холестерола, наистина трябва да се ограничите от употребата на краве масло и да преминете на нискомаслен маргарин. Но от друга страна в 10 г краве масло има 8 г мазнини, 5 г от които обаче са ненаситени. Това е 1/4 от дневната норма за жените и около 1/6 от тази за мъжете. Ако пресметнете, че същото количество мазнини се съдържа в кафето със сметана или друг маслен десерт и решите да се откажете от тях, тогава смело можете да се върнете към детската си сутрешна закуска с масло.

Не трябва да се забравя, че маслото е и един от не толкова многото продукти, съдържащи доста витамин D. Доказано е още, че маслото с тъмножълт цвят (произвеждащо се от млякото на крави, които пасат трева, а не сено) съдържа бета-каротин - антиоксидант, който е полезен за сърцето и белите дробове.

5. Шишчетата

Те наистина трудно могат да са асоциират със здравословното хранене. Но пък са едно от най-здравословните ястия в ресторантите за бързо хранене. Стандартната порция шишчета от свинско месо съдържа 232 калории и 6 г мазнини, а също така редица полезни минерали включително и желязо. Освен това шишчетата могат да бъдат и от пилешко месо. Поръчайте си допълнително и порция салата, но забравете за гарнитурата, състояща се от майонеза с чесън – 1 супена лъжица съдържа 207 калории и 22 г мазнини.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.