zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Плодовете и зеленчуците намаляват вредата от мазната храна



Плодовете и зеленчуците намаляват вредата от мазната храна

dieti.info
четете още в dieti.info


Полифенолите, на които са богати плодовете и зеленчуците, намаляват вредата от мазната храна, твърдят американски учени.

Те са провели експеримент с две групи доброволци, които са консумирали пуйка и мазни месни кюфтета. Една част от участниците е получавала допълнително малка доза полифеноли, разредена с една супена лъжица червено вино.

Учените са оценили показателите на обмяната на веществата и са открили ползата от полифенола: дори в малко количество той влияе положително на мастния обмен и намалява вредата, която може да нанесе мазната храна.

“Съвсем скоро полифенолите ще могат да се добавят във вредните продукти, възможно е дори да се появят полезни пържени картофи и варени пасти”, прогнозират учените, цитирани от ВВС.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.