zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кои са най-добрите антиоксиданти



Кои са най-добрите антиоксиданти

dieti.info

Американската Агенция за селското стопанство (USDA) публикува листата на храните, които са най-добрите източници на антиоксиданти. На първите места в списъка са бобовите култури, боровинките (черни и червени), картофите (особено тези с тъмно кафява кожичка) артишокът, орехите и канелата.
Общата препоръка на специалистите от агенцията остава същата, както и при предишните класации: “Яжте повече плодове и зеленчуци!”.

четете още в dieti.info

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.