Добрите бактерии - какво знаете за тях
платена публикация
1. В човешкия организъм има 10 пъти повече бактерии, отколкото тъканни клетки. Повечето от тези микроби оказват благоприятно въздействие върху дебелото черво. Най-многобройни са пробиотиците, представляващи избрани живи микроорганизми, които погълнати живи и в достатъчно количество, имат благоприятен за здравето ефект.
2. Такива пробиотични бактерии са бифидобактериите и лактобацилите. Те помагат на естествената човешка чревна микрофлора и така влияят благоприятно на здравето ни. Бифидобактерията принадлежи към голямата група на млечните бактерии, включително Lactobacilli и Streptococci.
3. Храна, която съдържа живи пробиотици в достатъчно количество и увеличава ползата за здравето до края на срока на годност, е пробиотична храна. Такава храна е Данон Активиа, която съдържа бактерията Бифидус АктиРегуларистм. Други пробиотични храни са млечно-киселите продукти.
4. Около 70% от имунитета на човек се намира в стомашно-чревния тракт. Пробиотичните храни помагат за повишаване на имунитета, допринасят за метаболизма на витамините, упражняват антимикробна активност и успешно биха могли да намалят риска от редица заболявания като рак на дебелото черво и др.
5. Консумацията на пробиотични храни трябва да бъде редовна, защото повечето пробиотици не се “размножават” в червата и за да има ефект, е необходимо да бъдат набавяни ежедневно.
6. Бифидобактериите са най-голямата група бактерии при новородените и техният брой намалява с възрастта. При кърмачетата бифидобактерията представлява повече от 90% от общите чревни бактерии.
7. При възрастните редовни потребители на Активиа се оптимизира функционирането на стомашно-чревния тракт, осигурявайки по-редовен транзит и по този начин ефективно отстраняване на отпадни вещества от организма. Това подпомага ежедневното добро състояние и оказва дългосрочен здравословен ефект.
ЗДРАВЕТО ОТВЪТРЕ ЛИЧИ ОТВЪН