Как да се справим по-леко с диабета през лятото
В храната трябва да преобладават зеленчуците, при напитките - соковете.
8 юни 2007, здраве.bg
Чудесно ще ви ободри лесният за приготвяне коктейл: 1 чаша запарка от мента, 1 ч.л. лимонов сок и лед. Подходящи са и пресните сокове от зеленчуци, например 1 с.л. сок от коприва се добавя към сок от моркови.
В храната трябва да се наблегне на рибата, вареното постно месо, плодовете и зеленчуците. Зелените салати са тонизиращи и се усвояват лесно. Те трябва да се консумират веднага след тяхното приготвяне, защото в хладилника се окисляват бързо и загубват голяма част от своите полезни свойства. Лападът, магданозът, копърът и пресните моркови ще ви заредят с необходимите витамини.
Всекидневното си меню съставяйте от една част белтъчини, мазнини и въглехидрати и две части витамини и целулоза.(а)