Още един плюс на тъмния шоколад
Той подобрява работата на кръвоносните съдове, твърди изследване.
29 март 2007, здраве.bg
Тъмният шоколад подобрява работата на кръвоносните съдове, заявяват учени от Медицинското училище на Университета “Йейл” (
Yale University School of Medicine) в свой доклад пред заседанието на Американското кардиологично общество.
“Резултатите от нашето изследване не предполагат въвеждането на шоколада в ежедневното хранене”, подчертава Валентин Янчу Нжике, един от ръководителите на изследването.
В продължение на 6 седмици 45 здрави участници в експеримента са получавали ежедневно по 227 г какао (1/3 от тях го е приемала без захар, 1/3 – със захар, а 1/3 с плацебо (индиферентно вещество, използвано при научната оценка на дейността на лекарствените препарати).
още за плюсовете и минусите на шоколада