zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 ефективни начина за почистване на кожата



10 ефективни начина за почистване на кожата

Прости или по-сложни, те ще имат търсения ефект.

здраве.bg

Почистването на кожата е още по-актуално в топлото време. Предлагаме ви 10 доказали своята ефективност начина да се справите с разширените пори и неприятния мазен блясък на атакуваната от слънчевите лъчи и горещината кожа.

1. Ензимен пилинг

Провежда се веднъж на 2-3 седмици по препоръка на лекар-козметолог. Върху кожата се нанася специален гел, който я подготвя за пилинга. Той се измива с вода, а след това за 20 минути се нанася маска-пилинг. След нейното отстраняване се прилага активно средство (ампула), което се подбира индивидуално. Следващият етап e нанасянето на дерморегулираща маска. Процедурата завършва с нанасянето на регенериращ антиоксидантен крем, а резултатът е гладка матова кожа и свити пори.

2. Лазерни процедури

Повърхностният слой на кожата се обработва с лазерен лъч. Процедурата е безболезнена, тъй като в този слой няма нервни клетки, а нейното охлаждане се извършва едновременно с пилинга. Резултатите се проявяват след 7-10 дни. Кожата блести по-малко, а цветът на лицето става свеж и здрав.

3. Ултразвук

Кожата се обработва със специален апарат, който не предизвиква неприятни усещания. Отношението на специалистите към този вид пилинг не е еднозначно. При преминаването на ултразвука през кожата се извършва колебание на клетките с много висока честота. Резултатът от тази процедура е свиване на порите и изравняване на кожния релеф.

4. Силиконов крем

Въпреки всеобщото мнение мазната кожа се нуждае от внимателно овлажняване. Бъдете внимателни в избора си на козметика за мазна кожа, защото дермата може да стане лесно раздразнителна и нивото на мастна секреция да се повиши. Една от последните новости е крем с матиращ силикон, който контролира отделянето на мастните жлези и помага за отстраняването на мазния блясък от лицето.

5. Матиращи “хитрини”

Леките матиращи гелове контролират мазния блясък в продължение на целия ден. Матиращите салфетки позволяват бързо да се премахне излишната лъскавина...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хигиена    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.