21 съвета как да НЕ напълняваме през зимата
Нека супите присъстват възможно най-често на зимната ви трапеза.
dieti.info
четете още в dieti.info
... си любими продукти!
Съставете списък на продуктите, които предпочитате през зимата и започнете постепенно да ги включвате в основните хранения, а не да ги консумирате допълнително. Изследователи от университета в Илинойс (University of Illinois) са установили, че повечето мъже предпочитат картофено пюре, макаронени изделия и супи, а жените - бонбони и шоколад.
6.
Избирайте “добрите” въглехидрати!
Хората, спазващи например диетата на Аткинс, често изпадат в депресия. Въглехидратите също помагат да се произведе серотонин. Трябва просто да се стремите да замените “захарните” въглехидрати (като бисквити и бял хляб) с пълнозърнести храни.
7.
Изхвърлете рекламите за доставка на храна по домовете!
Замисляли ли сте се защо през зимата броят на тези реклами в пощенската ви кутия се увеличава?
8.
Внимавайте с кафето!
Старайте се да избягвате съблазните като чаша кафе с мляко, капучино или горещ шоколад. Капучиното съдържа 153 калории, а шоколадът със сметата - 448. Но теглото се увеличава не само за сметка на тези калории. Изследвания показват, че прекомерното количество кофеин буквално заставя организма да натрупва мазнини. Предпочитайте плодовите или билковите чайове, в които няма нито кофеин, нито калории.
9.
Заловете се с нещо ново!
Намерете си ново хоби вместо да седите пред телевизора. От бродиране и плетене до “по-съвременните” решаване на кръстословици или судоку - всичко това помага ръцете да бъдат заети и да не посягат към ядките и бисквитките върху масата.
10.
Научете се да танцувате!
Благодарение на уроците по танци ще запазите формата си, ще получите удоволствие и ще изгорите калориите - един час салса изгаря 380 калории, а повечето състезателните танци - 350.
11.
Попълнете запасите от белтъчини!
Употребата на храна ,богата на триптофан (строителен материал за белтъчините) ще ви помогне да се справите с пристъпите на глад, предизвикани поради психологически причини. Колкото повече продукти...