Как да се храним правилно прeз зимата
Говеждото месо е добър източник на белтъчини, желязо, цинк и селен.
или какво да ядем по-често през зимните месеци.
dieti.info
четете още в dieti.info
... чесън всеки ден оказва необходимия профилактичен и антисептичен ефект. В нея се съдържат 3 ккал.
Говеждо месо
То е добър източник на белтъчини, желязо, цинк и селен, които помагат на клетките на организма да се справят с различните болести. През зимата се препоръчва да бъде комбинирано с чесън и сурови зеленчуци, защото така се повишава ефективността на тези продукти в борбата с
настинката. 100 г говеждо месо съдържат 120 ккал.
Зелени чушки
Те са един от най-добрите източници на витамин С сред зеленчуците. Съдържащите се в чушките флавоноиди засилват антиоксидантното действие на този витамин. Зелените чушки могат да се използват в приготвянето на зимни ястия, като салата или гарнитура към месото. В 100 г сурови чушки се съдържат 15 ккал.(а)