zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се храним правилно прeз зимата



Как да се храним правилно прeз зимата

Говеждото месо е добър източник на белтъчини, желязо, цинк и селен.

или какво да ядем по-често през зимните месеци.

dieti.info
четете още в dieti.info


... чесън всеки ден оказва необходимия профилактичен и антисептичен ефект. В нея се съдържат 3 ккал.

Говеждо месо

То е добър източник на белтъчини, желязо, цинк и селен, които помагат на клетките на организма да се справят с различните болести. През зимата се препоръчва да бъде комбинирано с чесън и сурови зеленчуци, защото така се повишава ефективността на тези продукти в борбата с настинката. 100 г говеждо месо съдържат 120 ккал.

Зелени чушки

Те са един от най-добрите източници на витамин С сред зеленчуците. Съдържащите се в чушките флавоноиди засилват антиоксидантното действие на този витамин. Зелените чушки могат да се използват в приготвянето на зимни ястия, като салата или гарнитура към месото. В 100 г сурови чушки се съдържат 15 ккал.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.