Неправилното съхранение на храните влияе върху тяхното качество
Полиетиленът и алуминият са неподходящи.
22 ноември 2006, здраве.bg
Качеството на храната зависи и от начина на нейното съхраняване. Така например полиетиленовите пликове съдържат въглеводороди, които могат да променят ендогенната дейност на елементите в храната.
Алуминиевото фолио също не е подходящо за съхраняването на хранителни продукти поради солите на тежките метали, съдържащи се в него.
За да се предпазят храните от нежелателни процеси може да се използва хартия, а след това завитите продукти да се поставят в полиетиленови пликове. Аналогично водата не трябва да се съхранява в пластмасови бутилки. Най-хигиенични и удобни си остават съдовете от неръждаваема стомана, керамика и стъкло.(а)