Съвременният начин на хранене провокира увеличаване на заболеваемостта
8 септември 2006, здраве.bg
Заболяванията, свързани с употребата на съвременните продукти за хранене, непрекъснато нарастват, твърди изследване, публикувано от интернетсайтът
geneticsafety.org.
Според анализа на експертите това на първо място е свързано с подмяната на традиционното за човека хранене с т.нар. система на бързо хранене и приготвяне на продуктите, при което в максимална степен се използват постиженията на съвременната химия и биотехнолии. Развитието на болезнените реакции и хранителните
алергии в тази ситуация се предизвиква от еднакви за децата и възрастните фактори.
На второ място като причина авторите на проучването посочват неспособността на целия стомашно-чревен тракт да се справи с “провокациите” на нетрадиционните храни и химическите добавки, съдържащи се в тях.
Съвременният темп на живота, безпорядъка в храненето, рядкото или твърде често хранене водят до нарушаване функциите на стомашно-чревния тракт и поява на най-различни видове разстройства, които водят не само до поява на хранителна алергия, но и на много други сериозни нарушения в здравето на човешкия организъм.