zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Спанакът и яйцата намаляват риска за зрението



Спанакът и яйцата намаляват риска за зрението

Двете вещества от групата на каротеноидите се съдържат и в доста плодове и зеленчуци с жълт цвят.

11 септември 2007, dieti.info

Съдържащите се в яйцата, спанакът и други зеленчуци със зелени листа вещества лутеин и зеаксантин помагат да се намали риска от влошаване на зрението, свързано с напредване на възрастта, най-вече след 65 години.

цялата статия

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    хранене и диети    изследвания    превенция    55+    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.