zdrave.bg
Бременност
»признаци и симптоми
признаци и симптоми... За да предотвратите по-нататъшни усложнения, е необходимо в редица случаи да се вземат допълнителни мерки като почивка и прием на лекарства, предписани от лекар.

• Незабавно потърсете медицинска помощ в случай,

че страдате от силно главоболие и болка в горната коремна област. Това може да означава, че състоянието на еклампсия прогресира бързо, а в този случай вашето бебе трябва да бъде родено възможно най-ранно, за да се избегнат по-сериозни усложнения.

Кървене

• Кога да се притесняваме?

Кървене от влагалището е симптом, който не трябва да бъде пренебрегвам през никой етап от бременността. Незначителните единични случаи на кървене се срещат често през ранните месеци на бременността, но винаги водят до несигурност у бъдещите майки. Най-честата причина за продължително кръвотечение от влагалището е ниско разположена плацента.

• Как да постъпим?

Винаги, когато забележите кървене, потърсете лекарска помощ, за да се открие причината. В случай, че плацентата е ниско разположена, трябва да се проведат съответните изследвания, за да се установи нейната позиция. При потвърждение в редица случаи се налага раждане с цезарово сечение.

• Незабавно потърсете медицинска помощ в случай,

че от вас изтича голямо количество кръв или се оплаквате от остра коремна болка. Веднага се обадете на бърза помощ, защото причината за кървенето и болката може да бъде отлепване на плацентата или преждевременно раждане! В случай, че кръвта е различна от тази, характерна за менструацията, и вие страдате от болка в едната половина на корема, това може да е индикация за ектопична бременност – животозастрашаващо състояние.

Болка в слабинната област

• Кога да се притесняваме?

През периода на бременността вашето тяло произвежда хормон, наречен релаксин, който отпуска сухожилията на мускулите в малкия таз, като ги привежда в готовност за акта на раждане. В резултат на това ставите в този регион са по-подвижни и поради тази причина при някои жени може...




 
изпишете търсеното на латиница
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.