zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отново върлува свински грип



Отново върлува свински грип

Какво да използваме за облекчаване на симптомите.

здраве.bg

Вирусът на т.нар. свински грип (A/H1N1) е един от основните, които разболяват хората през този сезон. Така е и пред тази зима. Основните симптоми на свинския грип са висока температура, болка и дразнеща суха кашлица.

Как най-ефективно да го лекувате:

- Кашлицата: - За да се облекчи дразненето при кашлица и да се успокоят пристъпите, могат да помогнат корените от медицинска ружа, които са богати на слузни вещества, които покриват устата и гърлото със слой, предпазвайки от дразнене, намалява кашлицата и спомага за по-бързото възстановяване.

Корените от медицинска ружа имат силно антимикробно действие и са един от най-предпочитаните агенти, които се прилагат при раздразнено и възпалено състояние на гърлото, кашлица и заболявания на белите дробове, като пневмония, която е често усложнение след прекарване на свински грип.

За тези заболявания медицинската ружа се приема най-често под формата на сироп. У нас, течният екстракт от корените на медицинска ружа се съдържа в сиропа Експекторанс №5. Този сироп е сред най-предпочитаните лекарствени продукти с откашлично действие в България, който не излиза от предписанията на лекарите и предпочитанията на пациентите повече от 40 години. Продуктът може да бъде намерен в аптечната мрежа в страната, на достъпна цена.

- Температурата и болката: - Един бърз начин да свалите високата температура и да премахнете болката е приемът на аналгетично и антипиретично средство под формата на разтвор.

У нас такава възможност предлага продуктът Диалгин (1000 mg и 500 mg) – прах за перорален разтвор. Диалгин е лекарствен продукт без рецепта и се прилага при болка от различен произход и с различна интензивност и за понижаване на...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.