zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да ползваме зехтина и за домашните печива и сладкиши



Да ползваме зехтина и за домашните печива и сладкиши

Зехтинът успешно може да замени традиционно използваната мазнина дори в повечето домашно приготвяни кексове и бисквити.

1 ноември 2012, здраве.bg

... половината масло, необходимо за рецептата, и допълним другата половина със съответстващата му доза зехтин.

Разбира се, трябва да имаме предвид, че някои рецепти няма да се получат добре с течна мазнина, тъй като твърдата структура на маслото е необходима за консистенцията на продукта – например бисквити, захарна глазура за торта, коричка за пай. Някои рецепти за бисквити пък могат да се пригодят без проблем и да се приготвят със зехтин като заместител на маслото, но вкусът ще е различен.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.