zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Медът влияе добре и на зрението



Медът влияе добре и на зрението

Медът е натурален продукт, който е незаменим източник на вещества, необходими за нормалната работа на ретината.

здраве.bg

Оказва се, медът има още едно положително върху здравето ни действие. Днес, когато мнозина работят продължително време на компютър, в края на работния ден в резултат на силната умора очите се покриват с мрежа от видими кръвоносни съдове, а погледът става замъглен. За да подобрите своето зрение и да се предпазите от вредните въздействия трябва редовно да употребявате мед, твърдят френски диетолози: “Медът е натурален продукт, който е незаменим източник на вещества, необходими за нормалната работа на ретината”.

Най-добър за зрението е липовият мед. Той трябва да се приема сутрин на гладно. Много важно е в устата да има естествена микрофлора, която да способства за усвояването на полезните вещества. Затова 10-15 минути след събуждане (преди да си измете зъбите) бавно смучете 1 с. л. мед. Това може да се повтаря и преди сън, съветват учените, цитирани от Би Би Си.

При катаракта, болки в очите и възпалителни процеси помагат капките с мед. Той образува тънка защитна лента, която премахва възпалението, отпуска очните мускули и защитава очите от вредните въздействия на околната среда.

Тези капки можете да приготвите и сами, като смесите 1 капка мед с 10 капки дестилирана или чиста изворна вода. Това количество е достатъчно за 2-3 дни.

Капките трябва да се поставят в очите всяка сутрин в продължение на 2 седмици, след което да се направи пауза от 10-12 дни.

Все пак нашият съвет е при първите признаци на проблеми със зрението да се обърнете към специалист-офталмолог.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
 
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.