zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За отслабване може да помогне дори хлябът



За отслабване може да помогне дори хлябът

В подходяща комбинация с храни и той води до намаляване на теглото.

здраве.bg

Хлябът, който по традиция се смята за враг на диетите, всъщност е един от най-ефективните продукти при намаляване на теглото, твърдят учени от Израел под ръководството на Олга Рез-Кеснер, съобщи АМИ-ТАСС.

Те са създали дори специална програма за намаляване на теглото на основата на хлебна диета, която вече се счита за един от най-големите пробиви в диетологията от десетилетия, защото тя регулира нивото на серотонина, регулиращ чувството на глад и насищане.

Ако човек яде през няколко часа сложни въглехидрати, каквито се съдържат в хляба, заедно с малки количества обезмаслено сирене и плодове, нивото на серотонин в организма остава постоянно високо и човек не изпитва усещане за глад, твърдят израелските специалисти.

Според думите им, жените могат спокойно да употребяват до 12 филийки хляб дневно, а мъжете – до 16 и по този начин да решат проблемите, заради които организмът натрупва мазнини и придобива биологичен баланс, затрудняващ изгарянето на излишните килограми.

Олга Раз-Кеснер смята също, че този тип хранене е подходящ и за диабетици, които не са на инсулинова терапия, защото “премахва влечението към сладкото, понижава холестерола и артериалното кръвно налягане и нивото на кръвната захар. Така се облекчават също главоболието, мигрената, безсънието и резките промени в настроението без да се изискват някакви специални кулинарни навици”.

Според статистиката, при повечето диети само 5% от хората успяват да задържат новото си тегло след 2 години, докато при новата диета този процент достига 15.

Самата диета се състои от два етапа. През първите две седмици човек трябва да яде най-много през 2-3 часа най-вече хляб и неограничено количество плодове и зеленчуци (без картофи и царевица).

През втория етап, след бързото намаляване на теглото, основна цел е то да бъде задържано в същите граници. За тази цел диетолозите допускат известно разширяване на допустимите храни...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.