zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Липсата на афинитет към плодове и зеленчуци със зелен цвят е генетично заложена



Липсата на афинитет към плодове и зеленчуци със зелен цвят е генетично заложена

28 юни 2007, dieti.info
четете още в dieti.info


Всички тестени и сладки изделия са вкусни и вредни, а всичко зелено не е толкова вкусно, биха казали мнозина. Всъщност зелените плодове и зеленчуци не са и толкова полезни, смята група учени от Британския център за ракови изследвания.
При човека липсата на желание да се консумират плодове и зеленчуци със зелен цвят всъщност е инстинкт за самосъхранение, твърдят те.
Много хора не обичат плодовете и зеленчуците и това у тях е генетично заложено, защото още древният човек, употребявайки ги, се е излагал на опасност, смятат британските учени, според които, опасността е била свързана с честото съдържание на различни отрови в употребяваната от нашите предци растителна храна.
Затова специалистите съветват, ако човек не изпитва желание да яде зелени плодове и зеленчуци просто да не го прави.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.