Преди време медицината смяташе, че развитието на прееклампсия е свързано с отрицателното въздействие на свободните радикали - токсичните молекули, образуващи се в плацентата. Затова учените са предполагали, че големите дози витамин С и Е, притежаващи...
Жените, които страдат от гадене по време на бременност, всъщност нямат никакъв повод за притеснение. При тях рискът от възникването на рак на гърдата (в продължение на целия им живот) е с 30% по-нисък в сравнение с тези жени, които въобще не...
Допреди 50 години здравословното меню, препоръчвано от диетолозите, беше еднакво за мъжете и за жените. Благодарение на многото изследвания, проведени през втората половина на миналия век, посветени на правилното хранене при двата пола, стана...
Хлебните изделия са богати на фолиева киселина - витамин от групата В.
Предприемачите по-скоро се раждат такива, отколкото да се възпитават, твърдят учени от САЩ и Великобритания, цитирани от Би Би Си.
По изнесени от тях данни над 50% от вероятността човек да започне свой собствен бизнес и да му остане верен за...
Учените все още се опитват да обяснят защо бебетата, чиито майки са ядели повече риба по време на бременността, имат по-добри вербални и социални умения....